Pakk riktig for reisen 

Det første som gjøres før en reise, er bestillingen av flyreisen og overnattingen. Når det er gjort, så er det på tide å begynne å tenke på hva man skal pakke med seg på turen. Når man reiser med fly, så har man gjerne et begrenset antall kilo bagasje å ta med seg, så det lønner seg absolutt å sørge for at man pakker riktig.  

Det første man bør gjøre, er å lese litt om det landet man skal til. Blant annet er det lurt å vite litt om klimaet på feriedestinasjonen før man begynner å pakke. Et varmt land krever blant annet lette og luftige klær. Når man ikke er vant til varmen, så kan det føles ganske slitsomt den første tiden av reisen. Det er lurt å ha behagelige klær som kan hjelpe litt mot varmen, tilgjengelig. Tettsittende klær er ikke å anbefale, da det gjør at huden får puste enda dårligere. Klær av lin er for eksempel lurt å ha med seg når man skal reise til varmere land. Det neste som er lurt å pakke, er badetøy. Når man reiser til et varmt land, så er det ganske sannsynlig at man kommer til å bade, og da er det jo greit å ha pakket med seg litt badetøy. Ta gjerne med to sett, slik at du har noe tørt tøy å bytte til i løpet av dagen. Behagelige sko er også helt optimalt når man reiser til et varmt land. Åpne og luftige sko er absolutt å anbefale, og hvis man har planer om å gå mye, så er det lurt å ha med et par gode sandaler. Husk på at det er lurt å gi føttene gode hvilepauser mellom gåturene hvis man går i sterk varme. Flere ting som er lurt å ha med på en reise til et varmt land, er ting som solhatt og solkrem. Det er fort gjort at huden blir brent når man ikke er vant til den typen varme. Det er lurt for både store og små å beskytte huden før det oppstår problemer med solbrenthet. En solhatt vil sørge for at ansiktet ikke får altfor mye sol, mens solkrem bør brukes over hele kroppen, og er med på å beskytte mot blant annet solbrenthet.

Mot kaldere land

Skal man derimot på en reise til et kaldere land, så bør man pakke annerledes. Det er selvfølgelig nødvendig å pakke med seg varmere klær. Tynt ulltøy er absolutt lurt å ta med seg i kofferten, da det både sitter godt på kroppen og bidrar til ekstra varme. Skal man tilbringe mye tid ute, så er det lurt å pakke med seg et par gode, varme sko. Kalde land kan ofte bringe med seg både regn og snø, og det er ikke noe som er verre enn at føttene blir våte og kalde. Varme og tette sko er altså absolutt verdt å ta med seg. En god, varm jakke som gjerne er vann- og vindtett er også optimalt på en slik reise. Da er man sikker på at kulden holder seg ute.