Beskytt huden i solen 

Det er mange ting vi mennesker kan gjøre for å beskytte kroppen vår. Dette gjelder alt fra kosthold og trening til å bruke solkrem i solen.  

Det er mange som er utrolig glade i å oppholde seg i solen når den først skinner. Det føles godt å få kroppen ordentlig gjennomvarm, gjerne etter en lang vinter. Solen er også utrolig bra for menneskekroppen, da den blant annet tilføyer vitamin D til huden vår. Vitamin D er en av mange vitaminer som vi mennesker trenger. Til tross for vitamintilførselen, så er det også slik at solen kan gjøre ganske mye skade. Solen er sterk, og hvis man ikke er påpasselig, så er det fort gjort å bli solbrent.

Det første man bør tenke på før man tilbringer tid i solen, er å se på klokken. Det sies at solen er på sitt sterkeste de første fire timene på ettermiddagen, og da er det lurt å trekke inn i skyggen. I timene før og etter lunsj kan solen være tøff mot huden, men da har man i alle fall holdt seg unna solen på de verste tidspunktene.

 Bruk solkrem

I tillegg til å trekke seg ut av solen, så er det utrolig viktig å bruke solkrem. Solkrem kan kjøpes med forskjellig faktor, og det gjelder å kjøpe det som passer sin egen hud best. Hvis man er vant til å sitte i solen og har en hud som tåler mye uten å bli brent, kan man bruke en lavere faktor enn hvis man har en veldig lys hud som tåler lite sol. Det viktigste er at man uansett bruker en solkrem med solfaktor. Det er også lurt å bruke en høyere faktor i ansiktet enn man gjør på resten av kroppen. Ansiktet er mer utsatt for solen gjennom en hel dag, og det er også tynnere hud i ansiktet. En solhatt er også å anbefale for å gi ansiktet litt ekstra beskyttelse.